Vilken annorlunda påsk vi kommer få. I min familj kommer vi fira utomhus, för att undvika att smitta varandra. Vi gillar att hjälpa varandra så i det google docs vi har uppe för att samordna så står det även ”viktigt – kom inte om du är sjuk”. Även in till det innersta sipprar uppmaningarna som spänner över en hel värld.

Jag själv har lite av en festfixarpersonlighet, vilket i år har utmynnat i två påskäggsjakter, en till barnen och en till min bror och hans sambo. Anledningen till det var att jag tydligen hade sparat alla mina och min sons påskägg i säkert 10 års tid – som den miljövetare jag är så ogillar jag nyproducerat men detta var lite overkill även för mig. Hojta om du vill ha ett påskägg eller tre!

Även om vi lever i konstiga tider och allt sätts på prov så omgärdas livet av det vanligaste sakerna ändå. Min älskade Ossian gick ut och plockade världens minsta bukett med maskrosor till mig – den får nu bo vid diskhon i en gammal marmeladburk. Leo – en av mina bröder, och jag lunchar varje vecka ihop fortfarande. Även om det är mer parkhäng än sitta inne på resturang som gäller just nu. Och jag fortsätter att kämpa med mina studier och allehanda kärlekstrassel.Ja se livet det fortsätter, även om det mesta är stängt. Vi finner andra vägar till något nytt normalt, som en aw på zoom. Ett digitalt träningsgäng som hejar på en varje dag (vi heter Teach4Health på FB om ni vill vara med), och jag som är en pysslare av rang, njuter av att plocka fram allt mitt pynt inför påsk, och skapa nytt med min son. Påskpirret fyller min själ – imorgon är min bästa högtid här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s