Just nu läser jag en kurs som heter The Science of Well-being distans på Yale University och jag måste säga – den är bara så bra! Jag kommer nog göra en längre inlägg om just den kursen och vad jag lärt mig när kursen är slut i sommar. Men en viktig sak som de tog upp är att rörelse är viktigt för ditt mående. Att livet inte är som det ska vara gör att vi alla kan skapa nya rutiner som får oss att må bättre, och jag valde att lägga upp enkelt träningsschema för att må bättre, springa 3 km var tredje dag (vilket är ett varv runt den ö jag bor på) och träna core 10 minuter varje dag. Sen när vattnet blivit varmare så blir det även simning varje dag, som varje sommar.

Jag som sprungit flera mil utan att behöva stanna känner en viss frustration, jag kan egentligen längre. Jag är egentligen snabbare och starkare. Men samtidigt måste jag vara snäll. Jag är inte samma som jag var innan, innan skador och olyckor. Så jag tar ett steg i taget, och väljer glädjen över att jag faktiskt kan springa igen. Tänker leka in den här våren – och bara njuta av att jag kan ta mig framåt.

Om även du vill använda den här tiden så finns det massor med tips och trix ute, till exempel kör Friskis&Svettis gratis onlineklasser. Min vän Johara skapade FB-gruppen Teach4Health där alla medlemmar är själva med och peppar varandra till att röra sig. Inge pekpinnar, bara kul. Och få in vardagsträningen i ditt liv, gå i trapporna istället för hissen, lek med ungen, ta en varukorg istället för kundvagn så får du lite styrketräning, hoppa hopprep och gör kullerbyttor igen (varning på det sista, svårare än vad man kan tro i vuxen ålder!)

Lek in rörelseglädjen – så får du se att orken kommer på köpet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s