Jag har under tiden med corona tagit i tur med alla surdegar runt om i hemmet. I helgen var det min fula AWAB-pall som fick en välbehövlig ny skrud – den har ju fått utstå en del denna pall, genom användningen i princip dagligen av min käre son de senaste 8 åren.

Bestämde mig för att den nu skulle gå i blått för att motverka att jag omedvetet gjort hela mitt kök brunt, med brunt golv, brun tavla och bruna bord och stolar. Köpte detta underlägg i plast på Hemtex för hela 19 kr – ett räcker verkligen! Som jag skrev på Twitter – en doft av orientaliskt passar bra i mitt kök. Fick kommentaren tillbaka att jag borde skaffa ett heminredningsprogram men nä – detta är avkoppling för mig.

Nya fötter skulle den få med, inköpta på Clas Ohlson av alla ställen. Jag har gått och blivit som en gammal farbror som hummar och mäter på Clas Ohlson och stör de som arbetar där med jämna mellanrum sen jag blev singel. Extra gubbvarning på mig är att nu måste jag köpa en större verktygslåda, min går inte att stänga längre på grund av alla skruvmejslar och sågar som ligger där. Det trodde jag aldrig!

Jag började med att slita bort det gamla och använde det för att kalkera på baksidan av plastunderlägget. Klippte sen med sax och det gick väldigt snabbt och enkelt.

Sen var det bara att börja få bort allt lim och skit som satt fast – alla på nätet rekommendera thinner men jag brukar ju använda rapsolja på den burkar jag vill få bort lim på. Så testade samma här.

Och visste gick det bra, med en spackelkniv och stålull samt armmuskler så var allt skit borta sen. Höll nästan på att lämna den såhär för var lite snyggt. Men valde att limma på underläggsbitarna med superlim och blev så otroligt nöjd av resultatet.

Fin pall om jag får säga det själv – blev så otroligt nöjd Missionen att få in mer färg i mitt bruna kök påbörjad med lite slit och 100 kr på lim och underlägg!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s